Charlotta Gummeson lämnar vd-posten på Sahlgrenska Science Park
Charlotta Gummeson

Charlotta Gummeson har efter drygt sju år som vd på Sahlgrenska Science Park beslutat att lämna sin tjänst för att gå vidare till nya utmaningar. Rekrytering av efterträdare startas inom kort. Charlotta kvarstår i tjänst under uppsägningstiden.

Publish date: 2023-04-17

Under Charlotta Gummesons ledning har Sahlgrenska Science Park utvecklats till en betydande aktör inom life science sektorn i Västsverige och nationellt. Hon lämnar efter sig en effektiv verksamhet som gör verklig skillnad för att främja innovation och tillväxt inom branschen.  

- Charlotta har valt att säga upp sig efter sju framgångsrika år som vd och jag vill uttrycka respekt för det arbete hon genomfört i en komplex miljö med att stärka Sahlgrenska Science Parks verksamhet och leverera på uppdraget, säger Marianne Dicander Alexandersson, styrelseordförande för Sahlgrenska Science Park.

Charlottas breda erfarenhet inom life science och hennes engagemang har varit till stor nytta för verksamheten. Hon har byggt en stark organisation som attraherat medarbetare med hög kompetens, säger Marianne Dicander Alexandersson som tillsammans med övriga i styrelsen riktar ett stort tack till Charlotta.

-    Jag är mycket stolt över våra medarbetare som med bakgrund från såväl näringsliv, akademi och hälso- och sjukvård utvecklat verksamheten. Genom vårt breda ägande kan vi fortsatt vara en avgörande verksamhet för att kunna hantera en del av de samhällsutmaningar vi står inför inom hälsa.  Idag står vi på en solid plattform för att ta nästa kliv mot vår vision 2030. Det är rätt tid för mig att lämna. Jag vill gärna hinna med fler viktiga uppdrag i min yrkeskarriär, säger Charlotta Gummeson, vd Sahlgrenska Science Park.

Image
fakta april 2023