Verksamhetscontroller

Sahlgrenska Science Park är navet inom Life Science i Västsverige. Vi har fokus på entreprenörer och företag och brinner för att idéer ska spira, människor växa och företag blomstra!

Hos oss möts näringsliv, sjukvård och akademi på en neutral arena. Här gör vi det möjligt att skapa kontakter, bygga relationer och utveckla innovationer. Med expertkunskap inom affärsutveckling driver vi också en projektarena och program inom digital hälsa, verifiering och internationalisering.

Vi är en värderingsstyrd organisation och har kreativitet, inkludering och målfokusering som ledstjärnor i det vi gör. Och vi tror att allting, för att bli riktigt bra, ska göras med glädje!

Sahlgrenska Science Park arbetar på uppdrag av Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola med 11 anställda i lokaler på Medicinareberget i Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på www.sahlgrenskasciencepark.se.

Vi utökar vår verksamhet och söker en verksamhetscontroller med fokus på vår projektredovisning!

Arbetsuppgifter

Dina primära arbetsuppgifter blir att ha helhetsgreppet på ekonomin och vara projektcontroller. Den löpande ekonomi- och lönedelen är idag outsourcad till en bokföringsbyrå men du blir kontaktpersonen som ska hålla ihop underlag och verifikationer, månadsrapportering mm. Du ansvarar också för den övergripande projektredovisningen som är omfattande då man har ett flertal projekt med finansiering från EU och organisationer som Tillväxtverket, Vinnova mfl. Du ska upprätta rutiner, se till att deadlines hålls och att redovisningen håller hög och god standard i enlighet med gällande lagar och regelverk. Du ska kunna vara ett bollplank i finansieringsfrågor för den övriga organisationen. För rätt person kan tjänsten komma att utvecklas i takt med vår utveckling. Det ingår också en administrativ roll där du förbereder styrelsearbetet. Du rapporterar direkt till VD.

Krav och kvalifikationer

  • Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna inriktning finansiering eller redovisning
  • Du behärskar god svenska i tal och skrift
  • Du har ett par års dokumenterad erfarenhet av liknande arbete där du haft ett helhetsgrepp på ekonomin och gjort mycket av det praktiska arbetet själv. Har du jobbat med Eu-finansierade projekt innan är det en merit men inget krav.
  • Du behärskar Excel och Powerpoint, är IT-intresserad och arbetar enkelt med olika IT-verktyg, CRM, sociala medier.

Vi söker dig

Vi söker dig som gillar siffror och tycker om att ha koll! Du har jobbat ett par år och fått rutin och är kanske på väg mot en ekonomichefsroll så småningom. Du är en ekonom ut i fingerspetsarna och har lätt att strukturera och skapa bra rutiner så att redovisningen och ekonomiarbetet flyter. Samtidigt som du ser till att redovisningen följer alla gängse regler kan du också skapa rutiner som underlättar för organisationen. Du är öppen, social och gillar samarbete! Du är en lagspelare. Vi jobbar i Fort Nox redovisningssystem och TICTAC tidsredovisningssystem.

Personliga egenskaper

  • Du är noggrann och har ordning och reda
  • Du vill ha kontroll och ser till att deadline hålls
  • Du är kommunikativ med mycket god samarbetsförmåga
  • Du är självgående, kan planera och strukturera upp ekonomistyrning
  • Du är nyfiken och tycker det är kul med kollegor
  • Du är ödmjuk och prestigelös

Övriga arbetsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning 6 månader tillämpas.  Start 1 maj eller tidigare enligt överenskommelse. 

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med JUWA HR-tjänster AB www.juwa.se. Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta VD Charlotta Gummesson, 0705-765221.  Ansökan med CV och personligt brev skickar du till nyttjobb@juwa.se senast 5 mars. Märk tjänsten med ”verksamhetscontroller”. Ansökningarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så sök tjänsten redan idag!

Välkommen med din ansökan!