Affärsrådgivare Digital Hälsa & Internationalisering

Sahlgrenska Science Park är navet inom Life Science i Västsverige. Vi har fokus på entreprenörer och företag och brinner för att idéer ska spira, människor växa och företag blomstra!

Hos oss möts näringsliv, sjukvård och akademi på en neutral arena. Här gör vi det möjligt att skapa kontakter, bygga relationer och utveckla innovationer. Med expertkunskap inom affärsutveckling driver vi också en projektarena och program inom digital hälsa, verifiering och internationalisering.

Vi är en värderingsstyrd organisation och har kreativitet, inkludering och målfokusering som ledstjärnor i det vi gör. Och vi tror att allting, för att bli riktigt bra, ska göras med glädje!

Sahlgrenska Science Park arbetar på uppdrag av Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola med 11 anställda i lokaler på Medicinareberget i Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på www.sahlgrenskasciencepark.se.

Vi utökar vår verksamhet och söker nu en drivande affärsrådgivare/doer med fokus på Digital Hälsa & Internationalisering!

Arbetsuppgifter

Arbetet består i att vara en aktiv samarbetsparter till entreprenörsföretag inom Digital Hälsa som vill ta sina företagsidéer/produkter ut på en internationell marknad med fokus på den skandinaviska och engelska marknaden. Arbetet sker inom ramen för våra projekt ”Bridge” och ”New Industry Accelerator” och kommer att pågå under en 3-års period. Arbetet innebär resande.

Dina primära arbetsuppgifter blir att driva, organisera, arrangera och genomföra kontakt- och affärsskapande aktiviteter, workshops och seminarium både i Sverige, England, Norge och Danmark samt följa upp arbetet. Du kommer också att upprätta en affärsmodell för entreprenörsföretag inom Digital Hälsa som vill ta sig ut på den internationella marknaden. I arbetet ingår också projektrapportering.

Krav och kvalifikationer

 • Du har eftergymnasial utbildning inom IT, entreprenörskap, ekonomi, marknadsföring, eller annan relevant utbildning.
 • Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.
 • Du har ett par års dokumenterad erfarenhet av arbete inom försäljning/affärsutveckling och digitalisering, gärna med internationellt fokus. Alternativt har du drivit eget företag och gjort affärer på en internationell marknad. Erfarenheter av den engelska marknaden är meriterande.
 • Du arbetar enkelt med olika IT-verktyg, CRM, sociala medier och det är meriterande om du har erfarenhet av marknadsföring och marknadskommunikation.

Vi söker dig

Vi söker dig som har jobbat med affärer, försäljning, marknad, digitalisering i någon form, som är nyfiken och som brinner för att utveckla affärer och knyta kontakter. Du har förståelse för ny IT-teknik och hur man tillämpar den affärsmässigt. Har du erfarenhet inom Life Science och Digital Hälsa är det meriterande men inget krav. Viktigast är din personlighet, att du har driv, kan organisera och strukturera samtidigt som du är en doer som får saker och ting att hända. Du har lätt att kommunicera med beslutsfattare och företag både inom den privata och offentliga sektorn. Du rör dig obehindrat i olika IT-miljöer, sociala medier etc.

Personliga egenskaper

 • Du är förtroendeskapande och har lätt att knyta kontakter med människor
 • Du är nyfiken och kundorienterad
 • Du är intresserad av digitaliseringen och dess inverkan på Life Science området i framtiden
 • Du har stort driv och engagemang och får saker och ting att hända
 • Du är kommunikativ med mycket god samarbetsförmåga
 • Du är en lagspelare med positiv attityd
 • Du är ödmjuk och prestigelös
 • Du är noggrann och har ordning och reda

Övriga arbetsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid i två år med möjlighet till förlängning. En provperiod à 6 månader tillämpas. Start 1 maj eller tidigare enligt överenskommelse.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med JUWA HR-tjänster AB www.juwa.se. Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Ted Ternander, Affärsrådgivare 0703-969309.  Ansökan med CV och personligt brev skickar du till nyttjobb@juwa.se senast 5 mars. Märk tjänsten ”affärsrådgivare”. Ansökningarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så sök tjänsten redan idag!

Välkommen med din ansökan!