Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park

Med start 2017 delar vi ut Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park.  Syftet är att hylla innovation, kunskap och kompetenshöjd i förening med gott entreprenörskap genom ett pris i Nobelpristagare Arvid Carlssons namn.

Utmärkelsen går i linje med Sahlgrenska Science Parks vision om en life science-region i världsklass och priset skall delas ut årligen till en entreprenör som driver utvecklingen framåt för människors hälsa och välfärd.

Ambitionen är att ge erkännande och ära åt lovande och framtida entreprenörer inom akademi, sjukvård och industri för att stimulera till fortsatt lärande och kontaktskapande på den globala arena som är life science.

Arvid Carlsson, som tilldelades nobelpriset i medicin år 2000 för sina ”upptäckter rörande signalsubstanser i nervsystemet”, är idag fortfarande verksam i sitt bolag A. Carlsson Research på Sahlgrenska Science Park i Göteborg.

”Arvid Carlsson är en sann inspiratör och entreprenör i vår miljö, som inte bara haft avgörande betydelse inom forskning och medicin utan fortfarande drivs av nyfikenhet att vilja lösa stora hälsoproblem”, säger Charlotta Gummeson, VD för Sahlgrenska Science Park. 

”Jag är mycket glad och stolt över att ge namn åt en utmärkelse som stärker och hyllar innovation och entreprenörskap samtidigt som vikten av ständig kompetensutveckling uppmärksammas”, säger Arvid Carlsson.

.

Fakta om Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park

Vem kan få utmärkelsen?

Entreprenörer som driver utvecklingen framåt för människors hälsa och välfärd.
Nominera din kandidat senast den 4 september 2017.

Vad består priset av?

Förutom ära och diplom består priset av en vandringspokal samt deltagande i internationell konferens inklusive resa och uppehälle.

Pristagarens lärdomar från konferensen beskrivs i efterhand i samband med en föreläsning för entreprenörer och företag i Sahlgrenska Science Parks regi.

Jury

Juryn består av styrelsen för Sahlgrenska Science Park, som representerar näringslivet, Göteborgs Universitet, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Chalmers Tekniska Högskola, Västra Götalandsregionen, Business Region Göteborg och Mölndals Stad.

  • Marianne Dicander Alexandersson, (ordf)
  • Stefan Bengtsson, Rektor och VD, Chalmers tekniska högskola
  • Tillträdande Rektor, Göteborgs universitet
  • Cecilia Dalman Eek, Ledamot kommunfullmäktige, Göteborgs Stad
  • Patrik Karlsson, Ledamot regionfullmäktige, Västra Götalandsregionen
  • Håkan Ahlström, Stadsdirektör, Mölndals stad
  • Ann-Marie Wennberg, Sjukhusdirektör Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Prisutdelning

I år delas priset ut den 27 september 2017 i samband med Park Annual, årets life science-event som för 12:e året i rad arrangeras av Sahlgrenska Science Park.