Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park

I syfte att hylla innovation, kunskap och kompetenshöjd i förening med gott entreprenörskap delar Sahlgrenska Science Park ut ett pris i Nobelpristagare Arvid Carlssons namn.

Ambitionen är att ge erkännande och ära åt lovande och framtida entreprenörer inom akademi, sjukvård och industri för att stimulera till fortsatt lärande och kontaktskapande på den globala arena som är life science. Priset delas ut årligen till en entreprenör som driver utvecklingen framåt för människors hälsa och välfärd.

Se vinnare av Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park 2017-2021.

Arvid Carlsson, som tilldelades nobelpriset i medicin år 2000 för sina ”upptäckter rörande signalsubstanser i nervsystemet”, var fram till år 2018 verksam i sitt bolag A. Carlsson Research på Sahlgrenska Science Park i Göteborg.

”Arvid Carlsson var en sann inspiratör och entreprenör i vår miljö, som inte bara haft avgörande betydelse inom forskning och medicin utan drevs av nyfikenhet att vilja lösa stora hälsoproblem”, säger Charlotta Gummeson, VD för Sahlgrenska Science Park. 

”Jag är mycket glad och stolt över att ge namn åt en utmärkelse som stärker och hyllar innovation och entreprenörskap samtidigt som vikten av ständig kompetensutveckling uppmärksammas”, sa Arvid Carlsson då priset instiftades 2017.