Verifieringsbidrag från GöteborgBIO i samarbete med Sahlgrenska Science Park

26 juni, 2009

Nya verifieringsanslag har beviljats till fyra av höstens prioriterade projekt med inriktning på tidiga läkemedels- eller biomedicinska projekt. Efter väl genomförda aktiviteter framskrider projekten nu planenligt.

Ortoma AB är ett av bolagen som tilldelats pengar och projektledare Sara Pellmé blir glad när beskedet lämnas.

Tack så hemskt mycket – vad roligt! säger Sara.
Ortoma är ett bolag som just nu befinner sig i en dynamisk fas med många nya, spännande möjligheter att ta tag i. Att Sahlgrenska Science Park än en gång ger bolaget förtroendet att förfoga över verifieringsmedel betyder förstås väldigt mycket för Ortoma och oss som arbetar med bolagets utveckling. De nya pengarna kommer att användas till nästa fas i den kliniska verifieringen av Ortomas implantat – ett väldigt viktigt steg på vägen mot färdig produkt. Vi tackar så mycket för stödet och ser fram emot fortsatt samarbete!” avslutar Sara.

Förutom Ortoma har följande tre projekt tilldelats verifieringsbidrag från GöteborgBIO i samarbete med Sahlgrenska Science Park:

  • Börje Haraldsson – Behandling av avancerad njurcancer med NC001
  • GraftCraft – First Aid for aneurismal disease
  • Syspiro Diagnostics – Fosterdiagnostik
  • Ortoma – framtidens ryggdiskprotes

Ny utlysning sker under hösten (sista anmälningsdag 1/10). Mer info finns att hämta påwww.sahlgrenskasciencepark.se och www.goteborgbio.se från mitten av augusti.

Frågor besvaras av Anna-Karin Ström, Sahlgrenska Science Park,
anna-karin.strom@sahlgrenskasciencepark.se
mobil 0707-13 11 50.