Västsverige högt på Medtech-maktlistan 2019

8 mars, 2019

Fem kvinnor med anknytning till Västsverige är bland topp 20 på MedTech Magazines maktlista. Charlotta Gummeson, vd för Sahlgrenska Science Park finns med på plats nr 19. Och Ann-Marie Wennberg på plats 5.

På plats nr 2 finns Jenni Nordborg. Hennes uppdrag är att leda arbetet med en ny nationell life science-strategi som siktar tio år framåt i tiden. Utöver sin roll inom life science-kontoret hos näringsdepartementet på regeringskansliet är hon chef för Hälsa på Vinnova. Hon är uppvuxen i Göteborg och innehar en doktorsgrad som kemiingenjör från Chalmers.

Etta på Jenni Nordborgs lista över strategiska områden som Sverige måste samla sig kring är mycket mer effektiv användning av hälso- och patientdata, vilket hon bland annat talade om på Park Annual by Sahlgrenska Park 2018.

LÄS MER: Jenni Nordborg på Park Annual: ”Det behövs mer speed”

På plats nr 5 finns Ann-Marie Wennberg, professor och sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt medlem i styrelsen för Sahlgrenska Science Park. Och mycket aktiv i dialogen kring framtidens sjukvård, där innovationer inom healthtech är en viktig del, inte minst eftersom vi går mot en ökande äldre befolkning.

LÄS MER och se filmen från Park Annual 2017, där Ann-Marie Wennberg intervjuas om hur innovationer ska kunna komma patienten till del. Se även Ny sjukhusdirektör med driv

Sahlgrenska Science Parks vd Charlotta Gummeson kommer alltså på plats 19. Motiveringen från MedTech Magazine, som varje år publicerar listan över de 100 mäktigaste i medtech-världen:  ”Charlotta Gummeson är vd för Sahlgrenska Science Park, en viktig nod i Västsveriges vårdindustri.”

Charlotta Gummeson är också en av medlemmarna i juryn för eHealth Award 2019, som riktar sig till småföretag inom healthtech, liksom Carolina Wallenius som återfinns på plats 12 på listan.

Som nytillträdd chef för Cerner Sverige är Carolina Wallenius involverad i att Västra Götalandsregionen ska få en informationshantering i världsklass, enligt MedTech Magazines motivering.

Karin Båtelsson är neurofysiolog på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och ordförande för Sjukhusläkarna. Dessutom är hon internationellt engagerad, som första kvinnan i den europeiska organisationen AEMH för läkare och chefer på sjukhus. Och vice ordförande i Läkarförbundet. På maktlistan 2019 finns hon med på plats 18.

LÄS MER: Mäktigast i medtechvärlden 2019