Värdet av verklig erfarenhet

17 mars, 2011

Många är de universitetsstuderande som funderar över kommande examensarbete. Åt vad och var bör man ägna denna tid, som kan vara nog så viktig för framtiden. Ett antal studenter har upptäckt att Sahlgrenska Science Park-miljön ger värdefull erfarenhet och viktiga kontakter inom life science-området. Exjobbaren kan vara en välkommen resurs för företagen, samtidigt som studenter behöver – och kan förvänta sig – god handledning.

Aron Sundell gjorde nyligen sitt exjobb på forskningsföretaget Redoxis och är mycket nöjd med erfarenheten. – Det var fantastiskt givande och intressant att få möjlighet att delta i verkliga forskningsprojekt och erfarenheten betyder jättemycket för mig. Jag har fått nya, spännande kontakter och kanske har jag varit med om att upptäcka något som i framtiden kan bli viktigt för många människors hälsa, säger Aron Sundell, som studerar molekylärbiologi vid Göteborgs universitet.

Redoxis forskningsområden är främst inriktat mot autoimmuna sjukdomar, som exempelvis ledgångsreumatism och MS, där det finns omfattande medicinska behov. Företaget har valt att ta emot examensarbetare ungefär varannan termin för att kunna planera och förbereda dessa arbeten väl.

– Det är viktigt att projekt- och handledning tillförs så att projektet blir optimalt både för företaget och studenten, säger Peter Olofsson, VD, Redoxis. – Aron Sundell har gjort ett strålande exjobb hos oss på Redoxis, tillägger Peter.

Miljön inom Sahlgrenska Science Park framhålls ofta som en strategisk fördel, där kunskap och idéer växer fram och utvecklas. En del av framgångskonceptet kan absolut tillskrivas den spännande mixen av intressenter – en härlig mångfald, som  berikas ytterligare genom olika examensarbeten.