Unik position inom digital hälsa i Västsverige

7 oktober, 2016

En ny omvärldsanalys prelanserades på eventet Park Annual nyligen. Den visar på att Västsverige har en unik, samlad kompetens som är värdefull inom digital hälsa.

”Detta är jätteviktigt för Västsverige. Digital hälsa är sedan flera år ett av våra fokusområden och vi fortsätter nu att samla ledande aktörer för dialog och implementering av innovationer. Omvärldsanalysen visar på att vi har en stark potential inom digital hälsa i Västsverige ” säger Charlotta Gummeson, VD för Sahlgrenska Science Park.

Bilden är tydlig. Västsverige ser ut att ha en unik position för att lyckas inom digital hälsa. Rapporten visar på en enorm kompetens inom informations- och kommunikationsteknikområdet (ICT), spelutveckling med mera ihop med ett starkt life science-kluster och viktiga satsningar inom hälso- och sjukvårdsorganisationer. Exempelvis invigdes regionens storsatsning Bild- och interventionscentrum på Sahlgrenska universitetssjukhuset helt nyligen.

Omvärldsanalysen är framtagen av ISEA och Triathlon Consulting Group på uppdrag av Sahlgrenska Science Park i samarbete med Business Region Göteborg. I en aktiv samverkansgrupp för initiativet ingår Västra Götalandsregionen med Gothia Forum och Innovationsplattformen samt MedTech West och AstraZeneca Bioventure Hub.

Rapporten är tänkt att kunna användas av små och medelstora företag i Västsverige och kommer inom kort att kunna beställas via webben sahlgrenskasciencepark.se. Du kan redan nu anmäla ditt intresse till Åsa Lindström via e-post: asa.lindstrom@sahlgrenskasciencepark.se

Genom initiativet Catalyser möts life science-industrin i Västsverige. För mer information, läs mer här

EU+VGR-logga