TummyLab siktar på att bli en självklar del i mag-tarmvården

14 november, 2017

TummyLab som ingår i Sahlgrenska Science Parks accelerator och i HealthTech Nordic röner nu ett stort intresse. Bolaget tar in totalt 3 MSEK, där Chalmers Ventures är den största investeraren. The Springfield Project samt ett antal svenska läkare investerar också nu. 

– Vi har byggt en lösning som kan genomlysa en persons matvanor, besvär och livsstil samt göra det möjligt att kunna identifiera samband. Den har potential att bli en nyckel till kostnadseffektiv vård av en mycket stor grupp kroniskt sjuka individer. Med nytt kapital kan vi nu växla upp och rekrytera mer personal, säger Anders Elfving, VD och en av grundarna av TummyLab.

Den svenskutvecklade appen bygger på artificiell intelligens. Läs intressant artikel i DI Digital.

I appen finns en digital dagbok, där användaren kan registrera sitt matintag och sina besvär. Analysen blir mer och mer träffsäker för varje händelse som registreras i den personliga dagboken. Tjänsten har utvecklats i samarbete med forskare på Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Fokus ligger nu på att anpassa den till användning inom vården.

– Vårt mål är att bli en självklar del i vården av patienter med funktionella mag-tarmsjukdomar, säger Anders Elfving.

För mer information, kontakta Anders Elfving, via e-post anders.elfving@tummylab.com eller telefon 073-724 78 21. På bilden syns grundarna Anders Carlberg, Anders Elfving och Thijs Keesenberg.

Text: Annika Åkervall