Tre trender i Almedalen 2019

8 juli, 2019

Möjligheten att enkelt kunna föra en direkt dialog med inflytelserika personer på nationell nivå är ett motiv för Sahlgrenska Science Park att besöka politikerveckan i Almedalen. Men arrangemanget är också ett utmärkt tillfälle att läsa av åt vilket håll opinionen håller på att svänga inom life science. Här är tre spaningar – och en prognos om vad som ligger i luften 2020.

Hållbarhet

Många samtal och seminarier om hållbarhet. Så mycket som 130 procent mer jämfört med förra året enligt en föreläsning hos Sveriges Kommunikatörer. Ordet cirkulär trendar och Greta-effekten ligger i luften. Hållbarhet är också en stor fråga för vården och life science.

Etik

Om digitalisering och AI har varit heta ämnen de senaste åren pratas det nu mycket om mänskliga värden, kanske som en motkraft. Vikten av etik i kombination med AI har genomsyrat många samtal under Almedalsveckan i år.

Samverkan

Det råder en gemensam vilja om att det är just samverkan som ska till för att möta framtidens life science-utmaningar. Samverkan mellan branscher och samverkan mellan kommuner och regioner.

Life science-branschen är många lösningar på spåren, andra finns redan men behöver implementeras. Helt klart är att tekniken inte saknas. Så vad är det då som behövs när verksamheter måste förändras? Kan man ana att ledarskap blir nästa års heta tema i Almedalen?


Lizelotte Edvinsson
Kommunikatör med ansvar för marknadsföring, eventsamordning
+46 705 334 243