3 frågor till Tobias Kisker, Calmino group

25 oktober, 2018

Hallå där, Tobias Kisker, VD för Calmino Group på Sahlgrenska Science Park. Ni är nyss hemkomna från Bio Japan. Hur var det?

 – Mycket japaner! Denna mässa är för japaner och nästan allt är på japanska. Som tur är så har vi vår importör/online-distributör, Johan Westblad som bor i Japan sedan 20 år och är flytande på japanska och förstår den japanska affärskulturen.

Då vi söker efter större distributionspartners i Japan och dess grannar fick vi möjligheten att sitta ner och diskutera framtida möjligheter på BIO Japan som eventuellt kan leda till något positivt. Allt tar tid i Japan, uthållighet är en viktig faktor för att lyckas.

Calmino har utvecklat en kostbehandling vid IBS som visat positiva resultat i en klinisk studie genomförd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. I vilka länder finns Proibs nu på marknaden?

– Idag marknadsförs PROIBS® genom apotekskedjor i Sverige, Österrike, Irak, Turkiet och Sydafrika. Vi finns även online i Tyskland, Frankrike, Slovakien, Canada och Japan.

 Vad blir nästa utmaning?

– För den japanska marknaden blir det till att skicka offerter till de bolag vi besökte men vår stora utmaning nu är att presentera PROIBS® som en medicinteknisk produkt för behandling av IBS på BIO-Europe i Köpenhamn i början av november.

Lycka till med utmaningen! önskar vi på Sahlgrenska Science Park

Intervju & foto: Annika Åkervall