Tempot i fokus för ny omvärldsspaning

10 juli, 2019

Tempo, strukturer och konkurrenskraft. Det handlar Sahlgrenska Science Parks nya omvärldsrapport om. Den släpps på årets life science-event Park Annual 2019 – med temat The future of health.

I rapporten djupintervjuas tio personer med olika perspektiv på paradigmskiftet i life science och vårdens omställning.

– Vi har pratat med inflytelserika och insiktsfulla människor. De har fått möjlighet att resonera på djupet om vad som håller på att hända, vad som måste förändras och vad omställningen kommer att föra med sig, säger Sahlgrenska Science Parks tf kommunikationschef Kenny Genborg (bilden).

Konkurrenskraften riskeras

– Ett genomgående tema hos alla är tempofrågan. Det ska vara en tröghet i demokratiska system som anpassar regelverk och strukturer till ny teknik. Men om inte tempot skruvas upp på vissa områden förlorar den svenska life science-branschen konkurrenskraft.

Bland de som intervjuas finns Jenni Nordborg, ansvarig för arbetet med den nationella life science-strategin, Pia Sandvik, vd för statens forskningskoncern RISE, vårdförbundets ordförande Sineva Robeiro, den samhällsvetenskaplige AI-forskaren Stefan Larsson och Tobias Nilsson som är chefsstrateg för omställningen i Region Västra Götaland.

Entreprenörer i Sahlgrenska Science Parks innovationsmiljö tillför entreprenörsperspektivet.

Fram till Park Annual publiceras kortare utdrag ur intervjuerna i Sahlgrenska Science Parks nyhetsrum.

Park Annual 26 september 2019 


Lizelotte Edvinsson
Kommunikatör med ansvar för marknadsföring, eventsamordning
+46 705 334 243