Hon samarbetar med Testa Center

23 april, 2019

Starka samarbeten och testbäddar är viktigt när det gäller omställningen inom life science. Nu har Toleranzia erhållit finansiering från Swelife för samarbete med Testa Center  Och presenterat nya, positiva resultat.

TEXT: ANNIKA ÅKERVALL
Läkemedelsföretaget i Biotech Center @Sahlgrenska SP har utvecklat en plattformsteknologi för behandling av autoimmuna sjukdomar. Teknologin möjliggör framställning av läkemedel som riktar sig mot sjukdomsorsaken – inte bara mot symptomen, vilket i dagsläget är gängse behandling. Huvudprojektet riktar sig mot en autoimmun nerv-muskelsjukdom, myastenia gravis, för vilken det finns ett stort behov av förbättrad medicinsk behandling.

– Vi är väldigt glada för att ha blivit utvalda till att erhålla finansiering från Swelife, vilket är ett viktigt erkännande för TOL2-projektet, säger Charlotte Fribert, vd för Toleranzia, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av finansieringen kommer bolaget att kunna validera processen i större skala samt producera material för utveckling av formuleringen av TOL 2 fr kliniska studier.

I dagarna presenterades också postiva, preliminära resultat från en toxikologisk studie med TOL2, som genomförts i samarbete med RISE som bland annat Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om.

LÄS MER: Toleranzia erhåller finansiering från Swelife för samarbete med Testa Center
LÄS MER: Otålig bransch till Löfven: Tillsätt en life science-minister 
LÄS MER: Sex trender i Sahlgrenska Science Parks spaning
LÄS MER: Ny rapport om svenska läkemedelsprojekt riktade mot sällsynta sjukdomar

På bilden syns Charlotte Fribert, VD för Toleranzia. Hon är en av medlemmarna i vårt VD-nätverk @Sahlgrenska SP.

LÄS MER: VD-klubben @Sahlgrenska SP

Sahlgrenska Science Park är västsvensk koordinator för Swelife och nya utlysningar kommer framöver.

Fakta: Toleranzia är noterat på Aktietorget sedan 2015. Göteborgsföretaget startades via GU Ventures år 2012 och har sin verksamhet i Biotech Center @Sahlgrenska SP. Sveriges regering har som ambition att göra Sverige till en global ledare inom produktion, forskning och utveckling av biofarmaceutiska produkter. Som en del av detta har de genom Vinnova och GE Healthcare etablerat Testa Center, med avsikten att skapa ett nytt, toppmodernt center för verifiering av innovativa projekt.


Göran Leonardsson, PhD
Affärsrådgivare med ansvar för verifieringsfrågor och regional koordinator för SWElife
+46 706 310 142