SP life science-verksamhet etablerar sig i Göteborg

14 september, 2015

Den 25 september inviger SP sina nya lokaler i Biotech Center. Lokalerna innefattar moderna laboratorier för bland annat cellbiologi, mikrobiologi, 3D-printning/bioprinting och biomekanisk testning, samt kontor för ett 20-tal medarbetare. Etableringen i Göteborg innebär en väsentlig expansion av SPs verksamhet inom Life Science, som i övrigt är lokaliserad i Borås, Stockholm och Köpenhamn.

”Vi ser detta som milstolpe i utvecklingen av vår verksamhet inom Life Science och medicinteknik. SP har som forskningsinstitut en viktig roll att fylla i innovationssystemet och de nya lokalerna i Biotech-huset är idealiskt placerade med närhet till våra kunder och partners inom industri, sjukvård och akademi i regionen”, säger Dr Benny Lyvén, sektionschef för SP Medicinteknik. SP Sveriges tekniska forskningsinstitut är Sveriges största forskningsinstitut, med över 1450 medarbetare. Huvuduppgiften är att utveckla och nyttiggöra ny kunskap och teknik för ett hållbart samhälle och för ökad konkurrenskraft inom industrin. SP är helägda av RISE Research Institutes of Sweden Holding AB.

SP bjuder aktörer inom life science att delta på invigningen och visning av de nya lokalerna. För program och anmälan, klicka här. Det händer mycket spännande på Medicinareberget i Göteborg – Biotech Center är exempelvis en blivande del av Sahlgrenska Science Park.

För mer information om SP, v g kontakta Jukka Lausma, telefon 010-516 52 96 eller 0703-92 41 72, e-post jukka.lausmaa@sp.se