Smartsun på TUR

21 mars, 2013

Hudcancer fortsätter att öka och våra solvanor har stor betydelse. Samtidigt behöver vi D-vitamin och där är solen viktig. Solen utgör alltså både en risk- och en friskfaktor men det gäller att sola lagom. Inkubatorföretaget Intellego Technologies presenterar nu för första gången solarmbandet Smartsun för en bred allmänhet på TUR-mässan i Göteborg – B08:10.

Genom att ändra färg visar armbandet när det är dags att söka sig till skuggan eller smörja in mer solkräm för att undvika att bränna sig. När man smörjer in kroppen smörjer man även in solarmbandet som då tar hänsyn till solskyddsfaktorn och hur den avtar när man badar. Armbanden är speciellt utvecklade för ljusa hudtyper och barnfamiljer är en viktig målgrupp.

”Vi ser att armbanden kan göra nytta och skapa trygghet. Om barnen använder Smartsun kan föräldrarna koppla av, inte minst viktigt om familjen reser iväg på solsemester. Det ska bli mycket spännande att se hur mottagandet på TUR-mässan blir och vi hoppas såklart på många besökare i monter B08:10 och på smartsun.se, där man kan beställa armbanden”, säger Claes Lindahl, VD, Intellego Technologies.

Utvecklingsarbetet har innefattat kvalitetstester på Sahlgrenska universitetssjukhuset och Statens Provningsanstalt med positivt resultat både för säkerhet och funktion.

För mer information, kontakta Claes Lindahl, VD, Intellego Technologies, tel 073-534 46 34, e-post:
claes.lindahl@intellego-technologies.com