Sahlgrenska Science Park startar rekryteringstjänst

24 april, 2017

Bolagen inom Sahlgrenska Science Park växer. När de innan jul fick frågan ”Hur många medarbetare planerar du att rekrytera det närmaste året?” svarade 65 % av respondenterna att man planerar att rekrytera 1-5 medarbetare under 2017.

– Det är mycket glädjande att företagen hos oss över lag utvecklas positivt och ser ett behov av att utöka sina team. Att hitta och lyckas attrahera rätt kompetens är en nyckelfråga för alla snabbväxande företag och en mycket tidkrävande process, konstaterar Maria Ljungberg, ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor på Sahlgrenska Science Park.

– Nu startar vi därför ParkJobb  med målsättningen att kunna hjälpa bolagen att på smidigast möjliga och mest kostnadseffektiva, sätt hitta och attrahera människorna som kan göra bolagen framgångsrika.

Förhoppningen är att jobbsajten på Sahlgrenska Science Parks hemsida ska bli en portal för life science-jobb i Västsverige. På sikt är tanken att även bolag utanför Parken ska erbjudas möjlighet att sprida sina jobbannonser via sahlgrenskaciencepark.se. Som en del av tjänsten finns också möjlighet för personer som letar jobb med life science-profil att registrera sitt CV samt prenumerera på jobbmail.

Rekryteringstjänsten tar avstamp i det breda life science-nätverk som Sahlgrenska Science Park redan skapat inom akademin, entreprenörsvärlden och industrin. Företagen får dessutom tillgång till ett webbaserad rekryteringssystem som bland annat innehåller en kandidatdatabas, olika processverktyg för professionell hantering av ansökningar samt funktioner för effektiv spridning av rekryteringsannonser.

– Vi har ett flöde av spontana kontakter från personer som är sugna på att gå in och jobba i life science-bolag. Nu har vi verktygen på plats som kan hjälpa oss att matcha dem med bolagens behov. Självklart hoppas vi också på att nå personer utanför vårt befintliga nätverk. Vi vill att de som drömmer om att jobba med snabbväxande life science-företag ska känna till att man kan hitta den typen av jobb på vår hemsida, säger Maria Ljungberg.

Vill du veta mer? Se ParkJobb  eller kontakta Maria Ljungberg via telefon 0708-36 22 31 eller e-post maria.ljungberg@sahlgrenskasciencepark.se