S-Cuts första skär in i Asien

7 mars, 2011

ES Equipment har gjort sin första inbrytning på Asien-marknaden. Det skedde i form av en order på 200 S-CUT skärverktyg till det sydkoreanska företaget Roiman. En knapp vecka senare kom nästa glädjebesked.
– Nu har vi fått klartecken att leverera S-CUT till Räddningstjänsten i Hongkong, säger Björn Åhlén, vd för ES Equipment.

ES Equipment, som var inkubatorföretag hos Sahlgrenska Science Park från till 2009, har haft framgång på många marknader med sitt effektiva skärverktyg S-CUT, som kan  snitta upp tyg och andra material snabbare, säkrare och effektivare än en kniv eller sax.

– Det är framförallt inom ambulansvården, räddningstjänsten och försvaret som vår produkt ersätter traditionella skärverktyg, berättar ES Equipments produktutvecklingschef Martin Bergstrand i Karlstad. Hittills har vi återförsäljare i de nordiska länderna, flera länder i Europa och i USA.

Men precis som alla andra företag vill ES Equipment gärna komma åt den stora asiatiska marknaden, och nu har de första dörrarna öppnats.

– Sydkoreanska Roiman är ett företag som i sin tur säljer produkter till slutkunder inom polis, räddningsväsende, sjukvård och försvar, säger Björn Åhlén. I ett första steg har vi skrivit ett treårsavtal.

Den andra ordern innebär att ES Equipment har fått ett första fäste på den kinesiska marknaden.

– Den första beställningen kommer framförallt att användas av räddningstjänster i Hongkong, säger Martin Bergstrand. Men numera ligger ju Hongkong i Kina, så det finns inga formella hinder för en fortsatt försäljning på Kinas fastland.

Kontakt för mer information:

Björn Åhlén, vd ES Equipment, 076-104 96 82