Rekrytering stärker öppet innovationsklimat

19 november, 2018

Magnus Bergendahl har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som utvecklingschef vid Sahlgrenska Science Park. – Med Magnus växlar vi upp för att stödja den starka utveckling som Västsveriges life science-bransch är inne i, säger VD Charlotta Gummeson.

Sahlgrenska Science Park etablerar en internationell och neutral arena för innovationsutveckling – med särskild inriktning mot digital hälsa. 

– Vi skapar en plats och ett samverkansklimat där vården, näringslivet och akademin utvecklar nya innovativa lösningar för många av de utmaningar samhället står inför, säger Charlotta Gummeson.

Magnus Bergendahl bidrar med sin breda erfarenhet av öppen innovation och samverkan inom både industrin och akademin. Han har en doktorsexamen (PhD) med en avhandling om innovationsledning, och beskriver sig själv som en person som drivs av att människor ges möjlighet att utveckla varandra.

– Det är mycket givande och roligt att koppla ihop människor som kan skapa ett större värde tillsammans än var för sig, säger Magnus Bergendahl.

– Sahlgrenska Science Park är en neutral aktör som arbetar för vårdens, bolagens och regionens bästa. Organisationen brinner för samverkan på regional, nationell och internationell nivå. Det tilltalar mig mycket.

Magnus Bergendahl kommer närmast från arbetet med att leda öppen innovation vid Essity. Hans roll har varit att koppla ihop nytänkande initiativ inom det stora företagets ramar med de möjligheter som skapas i entreprenörsdrivna startup-bolag.

Öppna innovationsmiljöer är en stark trend där Västsverige har en lång tradition och konkurrensfördel. Sahlgrenska Science Park ser stor potential i nordisk samverkan enligt samma principer. 

Magnus Bergendahl tillträder sin nya tjänst efter årsskiftet.

Text: Kenny Genborg


Charlotta Gummeson
VD
Sahlgrenska Science Park