Projekt ALBA utökas

7 juni, 2011

Food & Health Concept Centre (FHCC) och forskningsföretaget Redoxis har nu inlett ett samarbete med Encubator och Göteborg International Bioscience Business School (GIBBS) inom ramen för projekt ALBA, som handlar om kolesterolsänkning.

Tre personer på GIBBS kommer att arbeta med affärsutveckling och projektledning av projekt ALBA, med siktet inställt på att utveckla livsmedel med en hälsofrämjande funktion. Samtidigt fortsätter forskningssamarbetet som tidigare. I nuvarande skede bedrivs tidiga produktutvecklingsstudier parallellt hos FHCC och Redoxis.

– Intresset för hälsoprodukter ökar och vi ser fram emot ett fortsatt spännande och utökat samarbete, där vi nu särskilt välkomnar GIBBS-studenterna Anna Hallbeck, Linus Jornevald och Isabel Lejonbäck till projektet, säger Charlotte Eklund-Jonsson, VD, Food & Health Concept Centre.

FHCC och Redoxis är båda lokaliserade inom Sahlgrenska Science Park, medan projektledningen återfinns på GIBBS inom närliggande Encubator.

Kontakt:
Food and Health Concept Centre
Charlotte Eklund-Jonsson
0703-58 06 59