Nytt EU-program för ökad konkurrenskraft

18 mars, 2016

Sahlgrenska Science Park driver nu ett EU-program med syfte att få fram fler produkter och tjänster av hög kvalitet till vården. Initiativet sker i samverkan med Business Region Göteborg samt Västra Götalandsregionen med Innovationsplattformen och Gothia Forum, MedTech West och AstraZeneca BioVenture Hub. Företagens behov är i centrum, likaså nyttan.

Åsa Lindström tillträdde den nya tjänsten som projektkoordinator i februari. Förutom att hon har varit sjuksköterska på hjärtintensiven är hon utbildad maskiningenjör. Åsa har även hunnit med att driva stora projekt inom Autoliv, varit affärsutvecklingsansvarig på SP och nordiskt ansvarig på ett medicinteknikbolag. En spännande mix av erfarenheter!

”Nu får jag lov att knyta ihop min erfarenhet från sjukvården och industrin med tillväxten för företag inom life science. För oss är företagens behov i centrum och vi ser fram emot att kunna vara med och katalysera idéer och möjliggöra viktig utveckling”, säger Åsa Lindström.

Vi håller på att kartlägga behov och utveckla samarbetsformer, likaså att ta fram aktuellt material. Små och medelstora life science-företag (10-250 anställda) i Västsverige kommer att kontaktas allt eftersom. Det är fritt fram för intresserade företagsledare att kontakta Åsa för diskussioner kring behov för tillväxt. Hör gärna av er till Åsa Lindström, tel 070-734 99 76, e-post asa.lindstrom@sahlgrenskasciencepark.se

Åsa

 

 

 

 

 

 

EUlogo_v_RGB

VGR_run_png_proj_medfinans_transp