Nytt centrum för klinisk forskning

17 maj, 2010

Gothia Forum för klinisk forskning är en ny enhet, avsedd att bli en mötesplats och resurs för alla som arbetar med klinisk forskning i regionen. Verksamheten bedrivs inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, med Sahlgrenska Science Park som en naturlig samarbetspartner.

Gothia Forum erbjuder en samlad kunskap om pågående och planerad klinisk forskning och är en ingång till alla resurser för forskningssamarbete i Västra Götalandsregionen. Inom nyinvigda Centrum för klinisk prövning (CTC) kan utveckling av behandlingsmetoder och kliniska studier, inklusive Fas I, utföras i nära samarbete med sjukvården.

”- Samarbetet med Gothia Forum är av stort värde för Sahlgrenska Science Park. Detta möjliggör för bolag inom vårt life science-kluster att utföra väl kontrollerade, tidiga studier av nya läkemedel, medicinska hjälpmedel och medicintekniska produkter”, säger Erik Bengtsson, Inkubatoransvarig vid Sahlgrenska Science Park.

Inom Gothia Forum samarbetar även Göteborgs universitet (Sahlgrenska akademin), Sahlgrenska Universitetssjukhuset, forskningsindustrin (genom AstraZeneca, MSD och Pfizer), Chalmers Tekniska Högskola och Västra Götalandsregionen.

Läs mer här: Gothia Forum