Ny VD och spännande framtidsplaner

16 mars, 2016

Charlotta Gummeson tillträdde VD-posten vid årsskiftet och börjar nu bli varm i kläderna.

”Det som slår mig som ny här är att efterfrågan från industrin, entreprenörer med  flera är stor på att vi skall engagera oss som en länk och vara en neutral part i olika sammanhang. Behovet av en jobbrelaterad mötesplats är något man lyfter fram som en bas som kan ena denna annars rätt segmenterade industri i vår region. Flera av våra nya initiativ syftar just till detta och det känns ju bra att vi är på rätt spår”.

Det händer väldigt mycket i Sahlgrenska Science Park-miljön nu och framöver. Eller hur?

”Ja, det är ett fantastiskt driv i verksamheten!. Motiverade medarbetare med bred kompetens och nätverk gör att Sahlgrenska Science Park möjliggör life science-business i större omfattning än tidigare”.

Viktiga nyheter är bland annat att:

  • vårt utvecklade internationaliseringsprogram Bridge UK nu är nationellt. Entreprenörer från hela landet kan få konkret stöd att ta sig in på den brittiska marknaden, genom att få direkt kontakt med de mest relevanta mottagarna inom den brittiska hälso- och sjukvården.
  • vi driver tillsammans med kollegor i Norden ett initiativ för att kommersialisera produkter inom eHälsa – Nordic Connected Health Star Track – och samarbetar bl a med Vitalis. Många möten arrangeras och är öppna för alla intresserade (uppdateras i vårt kalendarium).
  • via SWElife (Vinnova) kan vi under 2016 stödja unga life science-bolag, med stor tillväxtpotential och hög kunskapshöjd, i arbetet med att verifiera affärsidén. Sahlgrenska Science Park är dessutom en västsvensk nod för alla SWElife-utlysningar.
  • cirka 500 personer arbetar idag inom ”våra” de tre byggnaderna här mellan Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset , inräknat Biotech Center som från och med februari ingår i vår verksamhet.
  • vi driver ett nystartat EU-program med fokus på små och medelstora life science-företag i Västsverige som syftar till ökad konkurrenskraft inom branschen.Charlotta Gummeson2016