15 MSEK till Sidekick Health

3 februari, 2017

Digital hälsa är på framfart. Isländska Frumtrak Ventures går nu in som huvudinvesterare och ny ägare i Sidekick Health, ett inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park, som nu växer framförallt i USA. Investeringen om cirka 15 miljoner kronor innefattar befintliga ägare och ger nya möjligheter.

SidekickHealth är ett nytt initiativ för att bygga upp sundare vanor och förebygga livsstilssjukdomar. Framgångskonceptet med en interaktiva mobillösningen är att det ser ut som ett spel men under ytan är det kodat för beteendeförändringar, såsom att öka motionen, hålla vikten och äta hälsosamt. Detta blir helt enkelt kul!

Genom beteendeforskning vet vi att många triggas av uppgifter som ger poäng och belöningar i form av uppmuntran och möjlighet att stödja välgörande ändamål, säger Saemundur Oddsson, en av grundarna av SidekickHealth.

Idag bidrar Sidekick Health till att effektivisera den livsstilutbildning och coaching som erbjuds genom ett nytt, rikstäckande program för diabetsprevention i USA. Den nya investeringen möjliggör en utökad räckvidd globalt, framförallt finns ett fortsatt stort intresse på den amerikanska marknaden.

Systemet är utvecklat av ett välrenommerat tvärvetenskapligt team av bl a läkare, psykologer, ingenjörer och spelspecialister, i samarbete med Harvard University och MIT Media Lab i USA med flera. Nu har bolaget kontrakt med Massachusetts General Hospital som rankats som bästa sjukhus i USA.

SidekickHealth är ett av Sahlgrenska Science Parks spännande inkubatorföretag inom digital hälsa, ingår i Nordic Connected Health Star Track-nätverket och är ett BIO-X projekt. Verksamhet finns idag i Göteborg, på Island, i Storbritannien och i USA.

Text: Annika Åkervall