MYoroface satsar i UK

16 mars, 2017

Medtechbolaget MYoroface andas framtidstro. Två välrenommerade investerare har nu gått in i bolaget, samtidigt som ALMI utökat sin andel. Totalt fick bolaget in 3,6 miljoner kronor och kan därmed fortsätta sin expansion i syfte att hjälpa fler att komma till rätta med ät- och sväljsvårigheter.

– Detta kommer att vara avgörande för vår satsning i UK. Vi har fått bra kontakter i Storbritannien, där fem sjukhus är intresserade av att göra studier, säger Linn Hägg, marknads- och försäljningschef, MYoroface.

Svårigheter att svälja är mycket vanligt. Efter en stroke har man till exempel ofta svårt med vätska och ungefär 1 av 10 i övrigt friska personer har svårt att svälja fast föda. Det sistnämnda beror i regel på muskelförslappning på grund av ett mellangärdesbråck. Men båda delar går att träna upp! – Genom att aktivera det naturliga systemet blir det flesta helt återställda med hjälp av IQoro, enligt Linn Hägg.

Allt fler vårdgivare börjar nu få upp ögonen för den neuromuskulära behandlingsmetoden, där både muskler och nervbanor stimuleras. Via sociala medier finns redan intresse från patientnätverk i Australien och USA.

Produkten funkar ungefär som en hantel. Linn Hägg visar hur man placerar den innanför läpparna, drar framåt och håller kvar i 10 sekunder, vilar och upprepar. Med detta enkla grepp stimuleras viktiga känselnerver i munhålan som i sin tur (via hjärnan) triggar igång muskulatur från munnen till magsäcken. Det låter som en saga men forskning visar att 97% förbättrar sin kapacitet och 71% blir återställda. En och en halv minuts träning per dag är framgångsreceptet (och det är viktigt att inte överträna).

Linn Hägg driver bolaget tillsammans med sin syster Ylvali Gerling, med kontor på Sahlgrenska Science Park och huvudkontor i norr. Innovationen IQoro bygger på drygt 20 års forskning av Mary Hägg, medicine doktor, leg. tandläkare och specialist i orofacial medicin.

För mer information, se www.myoroface.com eller kontakta Linn Hägg via e-post linn@myoroface.com eller telefon 070-344 89 55.

Text: Annika Åkervall

Foto: Agneta Wallner