Swelife-miljoner till projekt för bättre hälsa – ny utlysning på G

16 november, 2018

Åtta projekt som verkar för en bättre hälsa får nu dela på drygt 34 miljoner kronor från det strategiska innovationsprogrammet för life science, Swelife. Och snart öppnar nästa utlysning, där det är möjligt att söka upp till 3 MSEK.

I Göteborg gick mer än 2 miljoner till 1928 Diagnostics medan drygt 4,6 miljoner gick till ett Chalmersprojekt. 1928 Diagnostics som arbetar för att minska antibiotikaresistens erhöll stödet för utveckling av en datadelningstjänst för smittspårning (Rapidshare 2). Projektet inom Chalmers handlar om neuromuskulär styrning av robotben. Spännande projekt båda två; läs om fler här.

Den 17 december öppnar Swelife´s och MedTech4Healths nya utlysning. Men du kan redan nu påbörja ansökan. Som västsvensk koordinator för Swelife stöttar vi bolagen som söker.

– I denna ansökningsomgång är det möjligt att söka upp till 3 miljoner kronor. Och det går bra att redan nu höra av sig, säger Göran Leonardsson, Affärsrådgivare med ansvar för frågor kopplade till Sahlgrenska Science Parks roll som regional koordinator för Swelife.

Driver du ett innovationsprojekt med stor potential att bidra till förbättrad prevention, diagnos, monitorering eller behandling? Läs mer om utlysningen Samverkansprojekt för bättre hälsa

Ansökningstiden är den 17 december 2018 – 28 februari 2019. Välkommen att delta på ett informationsmöte den 14 december.

För mer information, kontakta Göran Leonardsson, via telefon 0706-310 142 eller e-post göran.leonardsson@sahlgrenskasciencepark.se

Text: Annika Åkervall

 


Göran Leonardsson, PhD
Affärsrådgivare med ansvar för verifieringsfrågor och regional koordinator för SWElife
+46 706 310 142