Medfield Diagnostics vinner designpris

4 november, 2011

Att snabbt få reda på orsaken till en stroke är livsviktigt! Det är inte bara inom sjukvården detta uppmärksammas. Nyligen korades vinnaren i den internationella designtävlingen National Instruments Graphical System Award, där inkubatorföretaget Medfield Diagnostics vann första pris med sin ”strokehjälm” i hård konkurrens med ett tiotal andra high-techföretag.

Graphical System Design Achievement Awards är en tekniktävling där det mest innovativa sättet att använda National Instruments produkter belönas.

– Av alla de förslag som lämnades in i Sverige var Strokefinder R10, som utvecklats av Medfield Diagnostics, den mest innovativa användningen av vår plattform och är ett utmärkt exempel på hur ett team av specialister, inom ett område som medicinsk utrustning, kan gå från en idé till genomförande riktigt snabbt, säger Remco Krul, Marketing Manager, National Instruments

– Det är förstås roligt att få erkännande för vår Strokefinder. Att få bekräftelse på att vi har tänkt rätt och från början haft som mål att bygga ett system som är enkelt att använda för sjukhuspersonalen. Det har vi verkligen lyckats med”, säger Stefan Kidborg, utvecklingsingenjör på Medfield Diagnostics.

Strokefinder används i en klinisk studie på Strokeavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Med det nya instrumentet har nya typer av mätningar kunnat göras på patienter, där förändringar över tiden nu kan mätas. Att instrumentet är lätt att använda och är smidigt har uppmärksammats av berörd personal. Tidigare i år var Medfield Diagnostics även nominerade till Swedish Embedded Award 2011.