Maurten springer fortare och fortare

18 maj, 2017

Efter en artikel i Sports Illustrated och vinster i Marathonlopp på Marathonlopp har intresset för Maurtens sportdryck exploderat. Nu sätts nya rekord, exempelvis blev Fancy Chemutai från Kenya första kvinna att springa Göteborgsvarvet under 68 minuter. 1:a-platsen bland herrar vanns också av en kenyan. Båda drack Maurten 320 före, under och efter loppet.

När vi ses i dessa löpartider råder en härligt positiv stämning hos företaget i Biotech Center. Där har de ökat från 1 till 20 personer på knappt ett år och målet är att fortsätta växa i Göteborg.

– Vi har utvecklat en ny typ av sportdryck som underlättar för kroppen när man behöver ta ut sig till max. Den smakar lite som vatten, vilket uppskattas, samtidigt som den innehåller en mycket högre mängd kolhydrater än andra produkter,  säger Olof Sköld, grundare och VD för Maurten.

Det ligger en hel del forskning bakom sportdrycken med Ph 7. Eftersom all syra är borttagen är den bättre för tänderna och företagets hydrogelteknologi gör att drycken tolereras av magen trots den höga koncentrationen av kolhydrater. Pulvret bör blandas med kranvatten eller flaskvatten med mindre än 40 mg kalcium. Maurten har strategiskt valt ”show, don´t tell-principen” men efter 5 majorsegrar i rad har de nu blivit en riktig snackis i Marathon-världen.

– Idag har vi de flesta av de bästa löparna i världen på långdistans som kunder. När de testar första gången blir många överraskade över att de mår så mycket bättre efter loppet. Nu finns ett stort intresse från världseliten även inom cykel och fotboll, säger Olof Sköld.

Internationaliseringsperspektivet finns med sen starten. Maurten har idag 90 % av sin försäljning i Europa (främst i Tyskland, Frankrike, Spanien och England), i höst siktar de på lansering i USA.

Vill du höra mer om detta spännande företag har du chansen på Park Annual den 27 september. Läs mer och anmäl dig här.

För mer information om Maurten, v g se maurten.com eller kontakta Olof Sköld, VD, via telefon 0707-911 83 35 eller e-post Olof.skold@maurten.com.

Text: Annika Åkervall