Lyckad lansering för Observe Medical

16 december, 2013

Fördelarna med digitala övervakningssystem på sjukhus är många och marknaden visade sig vara redo för digital övervakning av njurfunktionen. Alumniföretaget Observes försäljning av Sippi går redan över förväntan och bolaget finns med på listan över de hetaste inkubatorföretagen just nu.

Lansering i Sverige och Danmark pågår sedan juni månad. ”Den första tiden på marknaden är självklart av stor betydelse och vi har fått ett mycket positivt mottagande. Vårt system sparar tid för sjukhuspersonalen och ger ett säkert bedömningsunderlag, vilket är viktigt för att kunna fatta beslut om behandling”, säger Mikael Charléz, operativt ansvarig för affärsutvecklingen av Observe Medical.

Urinproduktionen är en spegling av hur njurarna fungerar och att säkert kunna följa trenden över tid ökar möjligheterna att förhindra njursvikt. Sippi består av ett hävertsystem med tillhörande digital teknik som automatiskt registerar patientens urinvolym varje timme. Informationen kan avläsas vid vilken tid som helst, vilket är en klar fördel jämfört med manuell övervakning som måste ske med exakt en timmes intervall. Nästa steg är att marknadsföra produkten i övriga Norden och i Tyskland. FDA-godkännandet tidigare i år öppnar dessutom upp för nya möjligheter framöver.

Observe Medicals framgångar uppmärksammas nu dessutom genom Almis lista över de 29 hetaste inkubatorföretagen i Sverige. Listan BIG29 består av bolag med spännande affärsidéer med stor tillväxtkraft på marknaden och som kommer att vara viktiga framöver. Observe var tidigare ett inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park.

Kontakt Observe Medical;
Mikael Charlez, mikael.charlez@observemedical.com

 

Text: Annika Åkervall