Kompetensöverföring för tillväxt inom life science

10 oktober, 2016

Sahlgrenska Science Park växlar upp för att stärka bolagens kompetens. Maria Ljungberg börjar nu som projektledare för att bygga upp ett nytt koncept för bättre kompetensöverföring mellan bolagen i miljön.

Maria Ljungberg kommer närmast från inkubatorn STING i Stockholm, där hon ansvarat för affärsängelnätverk och kompetens till bolagen. Hon har även arbetat på SVCA (Swedish Private Equity & Venture Capital Association) och Industri Kapital (numera IK Investment Partners).

”Det är spännande att bli en del av Sahlgrenska Science Park-teamet nu när det händer så mycket inom life science-området i Västsverige. Jag ser fram emot att träffa bolagen i miljön och arbeta för ett rikare erfarenhets- och kompetensutbyte dem emellan. Det är oftast människorna som avgör om bolagen lyckas eller inte”, säger Maria Ljungberg som sedan en tid tillbaka är bosatt i Göteborg.

maria-ljungberg2016

Charlotta Gummeson, VD för Sahlgrenska Science Park, betonar vikten av att öka kompetensöverföringen mellan bolagen i vår miljö.

”Maria kombinerar bred erfarenhet inom riskkapital med värdefull kunskap inom teamuppbyggnad och rekrytering, områden där det finns uttalade behov hos våra tillväxtbolag. Vi är glada för att få in henne som viktig resurs i vår verksamhet och ser fram emot det nya konceptet”, säger Charlotta Gummeson.

Sahlgrenska Science Park arbetar för att stärka life science-området i Västsverige. Vi erbjuder expertkunskap och erfarenhet på en affärsmässig grund, tillsammans med ett stort nätverk inom näringslivet och life science-området.