Intressant på BIO-Europe Spring

15 april, 2016

Med oss på BIO-Europe Spring i Stockholm var Stayble Therapeutics och Emeriti Pharma. Båda bolagen hade intensiva dagar med många intressanta 1-to-1-möten. David Gustafsson gjorde dessutom en mycket bra pitch för Emeriti Pharma under Start-up Slam.

Emeriti Pharma utvecklar en helt ny behandling mot hudsjukdomen rosacea. Företaget som coachas av Sahlgrenska Science Park har sitt säte på AstraZeneca Bioventure Hub. Redan i höst startar en klinisk studie (Fas I) på Gothia Forum i Göteborg.

”Det var en bra möjlighet för oss att synas på BIO-Europe Spring. Vi befinner oss nu i ett utvecklingsskede, där vi söker finansiering eller läkemedelpartners för fortsättningen efter Fas I-studien”, säger David Gustafsson, VD för Emeriti Pharma.

Rosacea är en kronisk, inflammatorisk hudsjukdom som angriper delar av ansiktet med rodnad och ibland akneliknande förändringar. Det finns ett medicinskt behov av nya läkemedel som verkar snabbare och har en bättre effekt jämfört med dagens behandlingar, inte minst på rodnaden och för att minska användningen av antibiotika. Emeriti Pharmas koncept kring en kräm med den aktiva substansen EP0003 går ut på att hämma ett specifikt enzym, involverat i utvecklingen av sjukdomen.

För mer information, v g kontakta David Gustafsson, VD för Emeriti Pharma, tel 070-695 15 34 eller e-post david.gustafsson@emeritipharma.se

20141125_144401  EmeritiPharma