Insplorion tecknar avtal med japanskt universitet

24 augusti, 2018

Nu ser Insplorion ut att växla upp inom life science-området. Den senaste tiden har företaget genomfört betydande försäljning till såväl ett tyskt som ett kinesiskt forskningsinstitut. Nu har turen kommit till Japan, där Insplorion just tecknat forskningsavtal med Niigata University.

Vi är glada att se detta avtal på plats, eftersom det på kort sikt kommer att stödja marknadsföringsaktiviteterna för Acoulyte-instrumentet i Japan och på längre sikt kan det leda till bättre Acoulyte-sensorer för alla marknader, säger Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion.

Forskargruppen i Tyskland studerar ljuskänsliga biomaterial och där kommer Acoulyte att användas för att studera realtidssvar av polymerer och proteiner. 

– Det var vår första försäljning via vår tyske distributör och extra kul att vi nu växer inom biomaterialforskningen, säger Patrik Dahlqvist. 

Den kinesiska marknaden har länge varit Insplorions huvudmarknad och det är självfallet viktigt att vara intressanta inom olika vetenskapsområden. Tidigare i sommar sålde företaget ett XNano-system till Shanghai Academy of Agricultural Sciences (SAAS) i Kina. Där kommer detta att användas som ett verktyg i studier av patogener, virus och bakterier.

För mer information, se insplorion eller kontakta Patrik Dahlqvist via e-post patrik.dahlqvist@insplorion.com eller telefon 0723-62 32 61.

Text och bild: Annika Åkervall