Innovationer för det goda livet

28 april, 2014

DaraLabs är ett av tjugo företag som deltar i Ekocentrums nya utställning med fokus på hållbara innovationer från Västra Götalandsregionen. Innovationer för det goda livet invigdes i april och pågår till och med den 31 mars 2015. Temautställningen innehåller en spännande mix av hållbara företagsidéer som kan ingjuta framtidstro och engagemang samt skapa jobb och tillväxt.

”Vi ska vara en region som tar ett globalt ansvar. Det här är en helt fantastisk utställning! Hoppas att den ska sätta sin prägel för vad vi vill med Västsverige”, sade Kristina Jonäng, gruppledare för Centerpartiet i Västra Götalandsregionen, i sitt invigningstal för utställningen Innovationer för det goda livet. Ekocentrums invigningsevent lockade många deltagare och bjöd också på kreativ stimulans med dans.

Hållbar utveckling bidrar till en bättre värld. En av innovatörerna som gör världen lite bättre är Peiman Khorramshahi, VD och en av grundarna av DaraLabs, ett inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park. Företaget arbetar med e-hälsa och utvecklar digitala lösningar som mäter kroppen på något sätt. Först ut är mobil hälsoplattform och en första efterlängtad produkt inom fertilitetsområdet kommer att lanseras senare i år. ”Jag vill sätta Göteborg på världskartan när det gäller e-hälsa”, sade Peiman Khorramshahi när han stolt invigningspresenterade DaraLabs som ett av 20 utvalda företag som bidrar med hållbara innovationer och nu återfinns i utställningen Innovationer för det goda livet. Appar förändrar våra beteendemönster – och vi förbättrar vår hälsa. Läs mer om DaraLabs. E-hälsa för framtiden.

Kan innovationer ge framtidstro och motivation att ta tag i hållbarhetsfrågor? Ja, det tror Ekocentrum och det är ett av skälen att stiftelsen, med stöd av Västra Götalandsregionen, har skapat en ny avdelning i hållbarhetsutställningen med lösningar. Tjugo innovationer inom vitt skilda områden men med de gemensamma nämnarna att de alla bidrar till en hållbar utveckling och att de uppstått i regionen. Temautställningen Innovationer för det goda livet kommer också att fungera som en pedagogisk arena för både utbildningar och möten.

Vill du besöka utställningen? Stiftelsen Ekoncentrum finns på Aschebergsgatan 44 i Göteborg. På onsdagskvällar under terminerna kan du besöka utställningen kostnadsfritt. För mer information, se se www.ekocentrum.se

För mer information om DaraLabs AB, se www.daralabs.com alternativt kontakta Peiman Khorramshahi via e-post peiman.khorramshahi@daralabs.com