Hestia Medtech nominerad till ”Årets produktinnovation”

15 november, 2013

Tvärvetenskapliga idéer är ofta spännande. En uppfinning ursprungligen framtagen för den moderna bläckindustrin visade sig ha stora likheter med hantering och krav när det gällde blod inom sjukvården. Hestia Medtech är nu en av fem nominerade i innovationstävlingen ”Årets produktinnovation”. Vinnaren presenteras på Elmiamässan i Jönköping den 15 november.

Hestia Medtech är ett intressant nytillskott i Sahlgrenska Science Parks inkubator. ”Eftersom jag inte hade någon tidigare erfarenhet av life science tog jag kontakt med Sahlgrenska Science Park och på den vägen är det. Patentansökan har just skickats in och förhoppningarna om att kunna utveckla en blodpump som gör skillnad växer”, berättade Ulf Johansson, Hestia Medtech, i samband med start up-presentationen på Park Annual. Om blodet kan behandlas mjukare än vad dagens pumptekniker gör skulle det vara snällare mot kroppen och förhoppningsvis minska risken för blodproppar och inflammatoriska reaktioner efter operationer. Med kortare eftervård och ökad livskvalitet vore alla vinnare, eftersom det även handlar om samhällsnytta.

Vem som vinner första pris i ”Årets produktinnovation” avgörs av en jury, bestående av tävlingsarrangören Prodelox samt representanter från Almi. Tävlingen syftar till att lyfta fram produkter som kan bidra till framtida tillväxt i Sverige och prisutdelningen sker på Elmia-mässan i Jönköping den 15 november kl 12.30.

För mer information, v g se http://www.prodelox.se/prisutdelning-i-produktinnovationstavling/ eller kontakta Ulf Johansson, VD, Hestia Medtech, 070-108 48 77, ulf@hestiamedtech.se

Text: Annika Åkervall