Han vill se en tempohöjning

26 augusti, 2019

Tydliga spelregler, och högre förändringstempo. Det står högt på önskelistan för Cuvivas vd Henrik Cederqvist, som är en av talarna på årets life science-event Park Annual 26 september.

Som ett av healthtech-bolagen i Sahlgrenska Science Parks accelerator har Cuviva fått uppmärksamhet för sin kommunikationslösning för kroniskt sjuka, med avancerad och kostnadseffektiv vård i hemmet.

Men strukturer, organisation, ersättningssystem och arbetssätt håller inte jämna steg med teknikutvecklingen, tycker han.

– Alla vi träffar har förstått att den här typen av lösningar kommer vara en del i den framtida vården, och framförallt bland människor över 65 år med två eller fler kroniska sjukdomar. Utmaningen handlar om finansieringen, säger Henrik Cederqvist i den intervjubaserade omvärldsrapport som Sahlgrenska Science Park släpper vid årets Park Annual.

I intervjun efterlyser Henrik Cederqvist ett tydligare huvudansvar för de äldre patienterna, och att pengarna för investeringar måste följa ansvaret.

Tolv personer djupintervjuas i rapporten The Future of Health, med olika perspektiv på det pågående paradigmskiftet i life science och vårdens omställning.

Fram till Park Annual publiceras kortare utdrag ur intervjuerna i Sahlgrenska Science Parks nyhetsrum.

Läs mer och anmäl dig till Park Annual här