Erik Heimer coachar fem bolag till England

8 december, 2017

Text: Lizelotte Edvinsson

Bridge Market Check, första steget i Sahlgrenska Science Parks internationaliseringsprogram, är inne på sin andra omgång och avslutas i mitten av december. Fem bolag har genom en första ”market check” tillsammans med Business Sweden fått svar på de första viktiga frågorna och framför allt, vet nu vilka frågor de själva behöver söka svar på. 

Erik Heimer, Affärsrådgivare på Sahlgrenska Science Park inom digital hälsa och internationalisering, åker med hela gänget till London för en avslutande workshop. Vad innebär det?

– Här summerar vi programmet och diskuterar nästa steg. Förutom att träffa Business Sweden och diskutera slutrapporten får bolagen träffa NIHR Office for Clinical Research Infrastructure. Det är en verksamhet inom NHS (National Health Service) som visar på en enklare väg till ett brett utbud av medicinska faciliteter och experter. Dessutom får vi besök av ett svenskt life science-bolag som berättar om sina erfarenheter kring att etablera sig i UK.

Workshopen arrangeras i samband med en stor konferens, Genesis. Varför är det viktigt att vara med där som svenskt medtech-företag?

– UK är en attraktiv och stor marknad som ligger relativt nära. Dessutom är sjukvårdssystemet likt det svenska vad gäller stor andel skattefinansierad sjukvård.

– Genesis är en life science-konferens som lockar allt från industri och investerare till akademi och beslutsfattare. Programmet är fullt av spännande föredrag och ger tillfällighet till one-to-one möten. Det finns med andra ord stora möjligheter att bygga upp sitt nätverk och ta tempen på den brittiska marknaden!