Nya investeringsmöjligheter

19 mars, 2018

GOKAP Invest AB (publ) har just startats med syfte att investera i nya innovativa företag i Västsverige. Grundare är bl a entreprenören Claes Holmberg, GU Ventures och Göteborg Corporate Finance.

–  Målet är att generera god avkastning samtidigt som de kan stödja Västsveriges häftiga start-ups och entreprenörer. Det stärker även den västsvenska kapitalmarknaden i denna sektor, säger Klementina Österberg, VD för GU Ventures och styrelsens ordförande i GOKAP.

Förutom grundarna har ett tjugotal organisationer och personer engagerat sig i utarbetandet av konceptet. Den som investerar i GOKAP får både ta del av den erfarenhet och den mängd företag, som de lokala aktörerna har i sina nätverk, och möjligheten att sänka sin risk genom att investera i en kvalitetssäkrad och diversifierad portfölj av företag.

Planen är att ta in upp till 50 mkr i två omgångar, i den första omgången om 15 mkr och den andra om 35 mkr, för att komma igång med investeringsarbetet.

–  Vi vill nu hitta personer som vill investera i GOKAP och därigenom vara med och bidra till kapitalförsörjning av våra start-ups i Västsverige, säger entreprenören Claes Holmberg.

För mer information, kontakta Roy Jonebrant, VD i GOKAP Invest (telefon 070-848 12 36, e-post roy@jonebrant.se) eller Klementina Österberg, styrelseordförande i GOKAP Invest & VD för GU Ventures (telefon 070-440 11 90, e-post klementina@ventures.gu.se).