Fyra startups pitchar för framtidens vårdbehov i tidiga skeden

8 oktober, 2018

Vilka digitala lösningar finns på marknaden idag och vad ligger i pipeline? Den frågeställningen låg som utgångspunkt när Capio Närsjukvård besökte Sahlgrenska Science Park i veckan. Fyra utvalda startupbolag, Cuviva, MindFam, Gnosco och Detectivio, presenterade sina företagsidéer och fick direkt feedback från teamet som var på plats.

– Vi ser oss ständigt om efter nya innovationer och lösningar som kan öka tillgängligheten mot våra patienter. Den här förmiddagen var intressant ur flera aspekter och ett perfekt tillfälle för oss att samlat kunna träffa flera bolag inom digital hälsa, säger Fredrik Gunmalm, VD Capio Närsjukvård.

–  Det är jättebra för entreprenörer att få direkt feedback på sin produkt, affärsmodell och pitch såklart, men det är också otroligt värdefullt att kunna diskutera aspekter på sådant som systemintegration och ersättningssystem, säger Erik Heimer, Affärsrådgivare på Sahlgrenska Science Park.

Vad händer nu?

–  Vi har ett gott samarbete med Capio och fortsätter på den inslagna vägen. Vi ser till exempel Capio som en möjlig testbädd framöver. De bolag som presenterade idag ansvarar själva för fortsatt dialog med Capio, avslutar Erik. 

 

Text: Lizelotte Edvinsson