Friskvård, hållbar hälsa och teambuilding på jobbet

28 april, 2016

SidekickHealth är ett nytt initiativ för att förebygga livsstilssjukdomar. Företaget på Sahlgrenska Science Park växer och intresset i USA ökar. En ny studie visar mycket positiva resultat – 9 av 10 minskade intaget av sötsaker! Nu fortsätter Universeum satsningen på Hälsa, personalen använder SidekickHealth – seriöst, roligt och hållbart!

Hemligheten med den interaktiva mobillösningen är att det ser ut som ett spel men under ytan är det kodat för beteendeförändringar såsom att öka motionen, hålla vikten och äta hälsosamt. Alla kan delta, utifrån sina förutsättningar. Det ska vara kul att bygga upp sundare vanor! Poäng ges till exempel för fysisk aktivitet, stressreducering och förbättrade kostvanor. För den som behöver en extra ”morot” är samarbetet med Unicef värdefullt. Ju mer man förbättrar sin hälsa i spelet, desto mer rent vatten skänks  till behövande barn i Afrika.

”Genom beteendeforskning vet vi att många triggas av uppgifter som ger poäng och belöningar i form av uppmuntran och möjlighet att stödja välgörande ändamål”, säger Saemundur Oddsson, en av grundarna av SidekickHealth. Mer än 220 000 liter vatten har redan nått fram!

I det tvärvetenskapliga teamet på Sahlgrenska Science Park finns läkare, psykologer, ingenjörer och spelspecialister. Anställda finns också på Island, i Storbritannien och i USA.

SidekickHealth är utvecklat i samarbete med Harvard University och MIT Media Lab i USA. Göteborgsföretaget har idag även kontrakt med Massachusetts General Hospital som rankats som bästa sjukhus i USA. En viktig milstolpe! Intresset för innovationen ökar mer och mer.

”SidekickHealth är redo att växa! En studie som genomförts på Harvard visar på en klar viktminskning jämfört med en kontrollgrupp. 9 av 10 användare minskade intaget av sötsaker”, säger Saemundur Oddsson.

På hemmaplan står företagshälsovården i fokus, då programmet nu erbjuds som hälso-teambuilding för företag. SidekickHealth finns också med i Universeums nya utställning Hälsa.

Universeums personal som nu provar SidekickHealth är mycket positiva: ”Bra att man får många kickar för vardagsmotion!” ”Nu blir jag medveten om hur lite frukt och grönt jag äter” och ”Jag gillar bredden, att även avslappning är en del av utmaningen” är några kommenterarer.

Siktet är inställt på att minska livstilssjukdomar. SidekickHealth är ett inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park, ingår i Nordic Star Track-nätverket och är ett BIO-X projekt.

För ytterligare information, v g kontakta: Suzanne Tynelius, försäljningsansvarig, SidekickHealth, telefon 0735-16 31 32 eller e-post suzanne@sidekickhealth.com. Se även www.sidekickhealth.com

SidekickHealth-friskvård