Framtidens innovatör

5 oktober, 2012

Innovationskraften i regionen är stark. Claes Lindahl, VD och grundare av Intellego Technologies, kan numera titulera sig framtidens innovatör efter utnämningen nyligen, då SKAPA Framtidens Innovatörer 2012 i Västra Götalandsregionen uppmärksammades under ett event i Göteborg.

Almi Företagspartner Väst och Göteborgs Uppfinnareförening lyfter fram uppfinnare eftersom de står för de innovationer som blir framtidens företag och produkter.

Motiveringen till utnämningen av Claes Lindahl och hans idé lyder: Lättanvänd och innovativ produkt som ger både stora och små en tryggare vistelse i solen. Produkten varslar i tid för överexponering av UV-strålning.

Att bränna sig i solen är en hög riskfaktor för framtida hudcancer, en sjukdom som idag står för enorma sjukvårdskostnader och innebär omfattande mänskligt lidande.

Intellego Technologies är ett inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park och utvecklar armband som ändrar färg när det är dags att fylla på med solskyddsfaktor eller att söka sig till skuggan. – Vi håller nu på att ta fram UV-armband som passar olika hudtyper och siktar på lansering nästa sommar, berättar Claes Lindahl som fick idén efter att själv vid flertalet tillfällen ha bränt sig i solen. Han är glad och stolt över uppmärksamheten och hoppas kunna inspirera fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling, i enlighet med Stiftelsen SKAPAs mål.

Samtliga utnämnda uppfinnare deltar i den nationella finalen för SKAPA-stipendiet som avgörs den 11 oktober.

 

SKAPA Framtidens Innovatör

För att uppmuntra ännu fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling lanserades 2011 utmärkelsen SKAPA Framtidens Innovatör.

http://www.stiftelsenskapa.se/