Framgång är ingen slump

19 april, 2012

Sahlgrenska Science Parks frukostmöten på temat Framgång är ett val pågår för fullt och möjligheten att ta del av nya framfångsfaktorer inom varumärke, försäljning, resurser och bokföring uppskattas. Senast ut var seminariet Framgångsrik försäljning – hur lyckas jag med det? där vi coachades av Henrik Nilsson från 7th Sign.

Utöver olika bolag inom life science coachar Henrik Nilsson bland annat Tina Nordström, allas vår glada TV-kock som nu även driver företaget Jättegott. Finns det då några likheter med att sälja ekologiska kryddblandningar och företagen i Sahlgrenska Science Parks kluster?  – Jadå, Tina är nyfiken och vågar ställa frågor samtidigt som hon signalerar att hon är stolt över sitt varumärke, vilket är bra grundförutsättningar för framgångsrik försäljning inom alla områden, säger Henrik Nilsson. Han förklarar att det är viktigt att ställa frågor men också se till att lämna ett utropstecken som avtryck i kundens minne. Att fokusera på nyttan för kunden är superviktigt. När det gäller life scienceområdet är utmaningen att lyfta fram kundnyttan i flera steg, eftersom patientnyttan är nyttan för slutkunden, dvs ofta kundens kund. – Små företag är allra roligast att jobba med för det händer saker snabbt när de blir framgångsrika inom försäljning, säger Henrik Nilsson.

Säljsamtalet bör innehålla en inledning, situations- och behovsfrågor, införsäljning samt en konkret överenskommelse. Och vägen dit kallas övning. Ibland behöver man dessutom övervinna sina egna säljhinder, eftersom attityden är avgörande för att lyckas. – Din inställning är ditt ansvar, säger Henrik Nillsson och tipsar om att hellre visa sig intresserad än intressant. Det är vad produkten gör som speglar nyttan och relationsmarknadsföring blir allt mer viktigt för långsiktiga kundrelationer.

Nästa seminarietillfälle fokuserar på Ordning och reda i bokföringen – hur kan det bidra till framgång? Väl mött på Sahlgrenska Science Park den 24 april kl 8-10.  Se även www.7thsign.se

För mer information, v g kontakta Sofia Ström, Sahlgrenska Science Park, telefon 070-713 11 50 eller e-post
sofia.strom@sahlgrenskasciencepark.se .  Se även www.7thsign.se