Fluicell säljer system till högt rankade universitet i Israel & England

16 oktober, 2018

Knappt har Fluicell hunnit installera ett första system på det forsknings-och teknologiinriktade universitetet Technion – Israel Institute of Technology – innan de även sålt ett instrument till anrika Oxford universitet. Det rör på sig för företaget i Biotech Center @Sahlgrenska Science Park. 

Fluicell utvecklar instrument för läkemedelsanalys på encellsnivå. I somras inledde företaget samarbete med distriputionspartnern New Bio Technology.

– Vårt samarbete har omedelbart visat goda resultat på den israeliska marknaden och vi är väldigt stolta över att få ytterligare ett prestigefyllt universitet som Technion – Israel Institute of Technology – som BioPen-kund, säger Victoire Vinnay, VD för Fluciell.

Plattformslösningen gör det möjligt för forskare att exponera enskilda celler, delar av celler eller vävnader för mycket små mängder läkemedel.

Oxfords universitet rankas som det främsta lärosätet i världen. Deras avdelning för fysik har ett av världens mest framstående rykten, bland annat för sin avancerade experimentella forskning av liv på alla nivåer.

– Försäljningen av Dynaflow Resolve till en världsledande institution som Oxfords universitet visar en bred efterfrågan av instrument och plattformar för forskning av enskilda celler. Vi ser att marknaden växer snabbt och som pionjärer inom denna nisch känner vi att vi är mycket bra positionerade för att möta detta behov, säger Victoire Viannay, VD på Fluicell. 

För mer information, se fluicell.com eller kontakta Victoire Vinnay, VD, via telefon 0725-65 42 05 eller e-post victoire@fluicell.com.

Fluicell stödjer Rosa Bandet 2018.

Text: Annika Åkervall