FHCC investerar i Beat

5 december, 2012

Bönbaserade produkter är framtiden. De är inte bara nyttiga och hållbara för miljön, de kan vara riktigt goda också. Food & Health Concept Centre (FHCC) har just investerat i Beat Food for Progress, vars första produkt på marknaden består till hälften av köttfärs och till hälften av bönmassa. Lanseringen av den s k Beatburgaren är redan igång.

– Om alla skolbarn i Sverige vid ett tillfälle byter ut en hamburgare till en Beatburgare så spar man koldioxidutsläpp motsvarande 8000 villor på årsbasis, säger Elén Faxö, projektledare inom FHCC med verksamhetsbas inom Sahlgrenska Science Park.

Inom Beat jobbar Elén nu med styrelsearbete, strategi och finansiering. Nyss hemkommen från ett första lanseringsevent i dagligvaruhandeln är hon på ett strålande humör. Ica Maxi i Alingsås var först ut med att bjuda kunderna på nya, spännande smakprov och att ta in Beatburgare i sitt ordinarie sortiment i frysdisken.

– Det var ett mycket stort intresse för att provsmaka Beatburgare och många blev verkligen positivt överraskade över den goda smaken. Beatburgaren blir också mjukare och saftigare, jämfört med vanliga hamburgare, och går hem hos både stora och små, säger Elén Faxö. Tidigare har bland annat barnen på Landvetterskolan serverats Beatburgare till lunch vid ett tillfälle, vilket fick tummen upp av barnen.

Den ekologiska bönmassan är en mycket viktig ingrediens både som köttersättare och näringsberikare. Den kommer också att säljas separat inom offentlig sektor.

Food & Health Concept Centre arbetar för att stötta kommersialisering av innovativ mat med mervärde. Investeringen i Beat är betydelsefull även utifrån en långsiktig, hållbar utveckling i regionen. De långsiktiga målen med Beat är att enbart använda svenskodlade ekologiska bönor och svenskt naturbeteskött. Bolaget Beat Food for Progress ligger i Alingsås och verkar för en mer hållbar livsmedelskonsumtion. Gör all mat till bra mat är Beats ledord. Fifty-fifty-konceptet kan absolut vara en väg att gå för att få fler människor att äta nyttigare. Mat och hälsa hör ihop!

För mer information, se www.fhcc.se eller kontakta Elén Faxö via e-post elen.faxo@fhcc.se eller telefon 070-539 64 00