FBI provar S-CUT

7 juni, 2010

Fler och fler ser nu fördelarna med S-CUT. Till och med FBI använder nu det smarta skärverktyget för akutsituationer som utvecklats av ES Equipment, ett  inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park.

Startskottet för lanseringen i USA gick i samband med akutsjukvårdsmässan EMS Today, då tusentals besökare från sjukvård och räddningstjänst provade på att använda verktyget. Till och med representanter från den amerikanska säkerhets-tjänsten var där. FBI valde att köpa in ett antal S-CUTs som nu provanvänds i aktiv säkerhetstjänstgöring.

” – Vi ser fram emot att få feedback från FBI och att diskutera möjligheten till ett fortsatt samarbete. Sen tidigare vet vi att S-CUT kommer som bäst till sin rätt då kunderna själva får prova att använda verktyget och vi tror att användningsområdet inom FBI´s verksamhet är stort, säger Björn Åhlén, VD, ES Equipment.

Det unika skärverktyget kan snabbt och säkert skära igenom alla typer av textilier, vilket i akutsituationer innebär att tiden till livsavgörande behandling förkortas.

ES Equipment – med pågående lansering även i Tyskland och fler produkter under utveckling – inledde nyligen ett samarbete med en ny investor. ”- Kapitaltillskottet kommer främst att användas till marknadsföring och är värdefullt eftersom det ökar möjligheterna till snabbare introduktion på marknaden, säger Björn Åhlén.

För mer info:
Björn Åhlén, VD
bjorn@esequipment.se
Mobil 0761-04 96 82