EU-medel till fiskenäringen

23 juni, 2010

Food & Health Concept Centre är involverade i många spännande projekt. Nu står det klart att Projekt Siklöja får ta del av EU-finansieringen för fiskeområdet Vänerskärgården med Kinnekulle, som syftar till hållbar utveckling av fisket i Vänern.

Idag tar man endast tillvara siklöjans rom, trots att siklöjan är en utmärkt matfisk och innehåller D-vitamin och Omega 3. Food & Health Concept Centre (FHCC) deltar nu i ett projekt som utreder möjligheterna att ta tillvara siklöjan för att göra kräftagn och mervärdesprodukter.

”- Det är givande att delta i projektgruppen, som i övrigt består av fiskare och intressenter inom fiskenäringen och regionen. Vi jobbar aktivt för att stötta produktutveckling och kommersialisering och EU-finansieringen betyder mycket för projektet, säger Elén Faxö, projektledare, FHCC.

FHCC, som är lokaliserade inom Sahlgrenska Science Park, är ett västsvenskt kompetenscentrum som hjälper forskare och privatpersoner att kommersialisera idéer och underlättar för livsmedelsindustrin att utveckla produkter med mervärde.

Läs mer om aktuella projekt i nytt fönster här Food & Health Concept Centre