ES Equipment – Quality Innovation of the Year-vinnare 2011

21 november, 2011

Tävlingen Quality Innovation of the Year syftar till att stimulera fler högklassiga innovationer och är ett samarrangemang mellan kvalitetsstiftelserna i Sverige, Finland och Estland. Stolt vinnare i klassen för mindre företag 2011 är ES Equipment, ett alumniföretag inom Sahlgrenska Science Park.

Priset delades ut till ES Equipments representant Martin Bergstrand vid en gala i Helsingfors i dagarna. Prisutdelare vid ceremonin var inga minde än Finlands president, Tarja Halonen och Charlotte Brogren, generaldirektör, Vinnova.

ES Equipment uppmärksammas för sin framgångsrika utveckling och lansering av skärverktyget S-CUT. Det innovativa skärverktyget har utvecklats bland annat utifrån Räddningsverkets behov av bättre verktyg för att avlägsna kemiskt förorenade kläder i svåra situationer. ES Equipment har utvecklat ett unikt skärverktyg som används för att snabbt och säkert skära upp kläderna i olika akutsituationer, vilket exempelvis innebär att tiden till livsavgörande behandling kan förkortas. S-CUT används idag av ambulanspersonal, brandkår, polis, militär och inom off shore-industrin världen över.

ES Equipment var tidigare ett inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park och är numera ett framgångsrikt alumniföretag. S-CUTs patenterade skärteknik fungerar även på andra material än tyg, exempelvis rep, plastfilmer, olika fibervävar och skinn.

Quality Innovation of the Year ger företag och organisationer i de tre länderna en möjlighet att jämföra sig själva gentemot sin omgivning och att få återkoppling utifrån olika kvalitets- och innovationsaspekter. Tävlingen anordnades för första gången i Sverige 2011 och intresset har varit stort. Läs mer i pressmeddelande från SIQ här.