ES Equipment blir Alumniföretag

23 september, 2010

Efter framgångarna med skärverktyget S-CUT och med flera nya produkter på gång tar ES Equipment ytterligare steg mot expansion. Det är ett händelserikt år för företaget som nu övergår från inkubatorn till att bli ett Alumniföretag inom Sahlgrenska Science Park.

ES Equipment har utvecklat ett smart verktyg som används för att snabbt och säkert skära upp kläderna i akutsituationer, exempelvis vid hjärtstopp eller trafikolyckor. Tiden fram till behandling är en kritisk faktor och att spara tid räddar liv.

Idag används skärverktyget inom majoriteten av svenska akutsjukhus och ambulanser, en hel del i Europa och lanseringen i USA, som påbörjades tidigare i år, var en viktig milstolpe för företaget.

Nu uppmärksammas fördelarna med S-CUT i American Journal of Emergency Medicine. Studien som nu har publicerats jämför tidsåtgången vid användandet av S-CUT respektive sax fram till dess att behandling kan påbörjas efter akut hjärtstopp. ”Resultaten visar att det är betydligt snabbare att använda S-CUT och i en verklig situation är varje sparad sekund värdefull. Det är naturligtvis mycket glädjande att tidsstudien och fördelarna med S-CUT nu lyfts fram i ett viktigt intressentforum på den amerikanska marknaden”, säger Björn Åhlén, VD, ES Equipment.

Företaget utvecklas starkt och med flera nya produkter under utveckling ökar möjligheterna på marknaden. Dessutom beräknas eftermarknaden bli större än nyförsäljningen av S-CUT och på sikt generera högre vinst. ”Vi gratulerar ES Equipment till en mycket snabb utveckling till Alumniföretag”, säger Anna-Karin Ström, affärsrådgivare inom Sahlgrenska Science Park.