En historia som måste berättas!

2 maj, 2019

Något stort håller på att hända i Västsveriges life science-sektor.

– Det är en historia som måste berättas, säger Kenny Genborg, tf kommunikationschef, Sahlgrenska Science Park, om en ny promotionfilm som är producerad i samarbete med Business Region Göteborg.

Paradigmskiftet i life science skapar inte bara nya nödvändiga lösningar i vård och omsorg. Det är också en stor möjlighet för innovation, entreprenörskap, export och investeringar i västsvenskt näringsliv.

– Göteborgsregionen har alla möjligheter att ta en ledande roll i omställningen. I hård internationell konkurrens. Och de stora aktörerna på det här området behöver samla sig om en gemensam stark och relevant berättelse om detta, säger Kenny Genborg.

Branscher går ihop

Den nya filmen sätter ljuset på regionens kompetenser inom digitalisering, AI, healthtech, 5G, dataanalys och den megatrend vi nu ser. Stora traditionella branscher som life science, IT, telekom och fordon håller på att smälta ihop.

Vi ser en utveckling som är lika omvälvande som att bilarna blir självkörande.

– En region som har alla dessa kompetenser, och dessutom en dokumenterad förmåga att samarbeta över gränserna, får ett stort försprång. Vi ser en utveckling som är lika omvälvande som att bilarna blir självkörande, och med samma stora möjligheter för jobb och tillväxt i Västsverige.

– Det här måste vi berätta om. Var och en, och tillsammans. Något stort håller på att hända i Västsveriges life science-sektor, säger Kenny Genborg.

Ett av flera initiativ

Filmen, som är ett samarbete mellan Business Region Göteborg, Sahlgrenska Science Park och investingothenburg.com, är ett av flera initiativ för att sätta ljuset på Västsveriges styrkor.

Den kommer att finnas i många olika kanaler, och är fri att använda och dela för alla.