Debatt inför Sveriges Innovationsriksdag

20 april, 2015

Närmare 300 representanter från kärnan av landets innovationssystem träffas på Sveriges Innovationsriksdag i Västerås den 21-22 april. Statsminister Stefan Löfven inleder den nationella kongressen med anförande och frågestund om Sveriges nya innovationspolitik. Sahlgrenska Science Park är en av deltagarna och samverkar inför mötet i en debattartikel om finansiering.

Välriktade insatser kan på sikt ge stor effekt för Sverige. Se SvD Brännpunkt: Så kan Sverige lyfta forskningsbolagen Rapporten Förslag till varaktig finansiering av tidiga life science-bolag och projekt i Sverige har tagits fram i ett samarbete mellan åtta life science-inkubatorer.  

Sveriges Innovationsriksdag samlar för femte året i rad företrädare för innovationsmiljöer, lärosäten och forskningsinstitut, samt nationellt och lokalt ledande politiker, beslutsfattare och näringslivsföreträdare. Tillsammans ska deltagarna definiera och utveckla nyindustrialiseringens behov och möjligheter samt hur vi bäst kan samhandla regionalt för att stärka svensk innovation och tillväxt.