DaraLabs nytt inkubatorföretag

7 februari, 2013

Sahlgrenska Science Parks inkubator fortsätter att växa. Nytillskottet DaraLabs utvecklar tillbehör till mobiltelefoner för den medicintekniska marknaden och har redan flera produktidéer i olika stadier av utveckling.

I dagens smarta mobiltelefoner finns en enorm datorkapacitet och snabba kommunikationsmöjligheter som kan tas tillvara för att utveckla kostnadseffektiva och intuitiva medicintekniska produkter. Ungefär så resonerade killarna bakom DaraLabs när de startade upp sin verksamhet år 2012 och valde att etablera utvecklingsarbetet inom Sahlgrenska Science Park. Siktet var redan då inställt mot inkubatorn.

– Vi visade tidigt intresse för att bli ett inkubatorföretag. Det kändes som ett naturligt val och vi ser fram emot viktig affärsrådgivning inför vår fortsatta produktutveckling och marknadsintroduktion, säger Christian Saleki, operativt ansvarig, DaraLabs.

Företagets huvudområden är hårdvarutillbehör till smartphones som även har en applikation för övervakning och diagnostik. Kommunikationen inom vården underlättas och ger även möjligheter till behandlingssupport på distans.

Marknaden för smartphones-utveckling kopplat till hälsa växer snabbt. – Vi vill att Sverige ska vara med på den resan. Kvaliteten och precisionen är mycket hög, samtidigt som produkterna kan bli kostnadseffektiva eftersom vi nyttjar teknik som oftast redan finns hos slutkunden, säger Christian Saleki engagerat. Bland annat kan förhoppningsvis den höga belastningen på specialistsjukvården minska framöver.

För mer information, kontakta Christian Saleki, operativt ansvarig, DaraLabs, e-post:
christian.saleki@daralabs.com eller telefon 073-673 30 66.