Crowd Ide@s väcker intresse i Europa – Health Collaboration Awards-nominerade

22 november, 2018

Organisationen European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, EFPIA, har nu ett rekordsstort antal nominerade bidrag att ta ställning till inför utnämningen Health Collaboration Awards 2018. Crowd Ide@s är ett av de mer än 80 nominerade samverkansprojekten inom hälsa.

– Det känns jättekul med nomineringen. Och det betyder att vi är ett av de europeiska samverkansinitiativ som kommer att synas i Health Collaboration Guide framöver, vilket i sig är fantastiskt, säger Åse Rosenqvist, Cell Therapy Network Manager Sweden, Novartis Sverige AB och initativtagare till Crowd Ide@s.

Allmänheten har ännu chansen att komma med idéer som kan förbättra den totala livssituationen för alla som påverkas när någon drabbas av bröstcancer. Idésidan  är öppen året ut och det finns inga begränsningar när det gäller idéer, tvärtom välkomnas en bredd enligt mottot ”Det räcker inte att förbättra vården, vi vill förbättra livet”.

Mer än 200 förslag har inkommit via detta initiativ. Och projektgruppen har arbetat vidare med fokus på nya, konkreta lösningar för några av dessa idéer som kan göra skillnad (framförallt i den drabbades vardag).  

Crowd Ide@s är ett samarbete mellan Bröstcancerföreningen Johanna i Göteborg och Bohuslän, Novartis, Sahlgrenska Science Park, Chalmers Centre for Healthcare Improvement, Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Cancer Center vid Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen. 

– Crowd Ide@as är ett gott exempel på coaction och cross collaboration. Det är extra roligt att regionen ligger i framkant med patienten i fokus, säger Charlotta Gummeson, VD för Sahlgrenska Science Park.

Nu kan du också ladda ner rapporten The Power of coaction – Life Science Sweden 2018.

Text: Annika Åkervall